Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mladí českolipského juda přivezli z Polska tři medaile

Tři cenné medaile vybojoval judistický oddíl TJ Lokomotiva Česká Lípa na mezinárodním mistrovství Polska, jež se konalo ve vzdáleném půlmilionovém městě Bydgoszcz.

„Naši borci se tohoto silně obsazeného turnaje zúčastnili už potřetí. Mimo naší výpravy, která reprezentovala Českou republiku, byly pozvány oddíly z Rumunska, Běloruska, Litvy, Německa a Kazachstánu. Moc mě těší, že podle polských pořadatelů jsme byli procentuálně nejlepší tým, co se týká počtu vyhraných zápasů na jednoho závodníka,“ svěřil se Českolipskému deníku trenér Lokomotivy Michal Vydra.

Z čtyřčlenné výpravy Č. Lípy se nejlépe umístila Michala Vydrová (kat. do 57 kg), která za celý turnaj nepoznala porážku a ze všech svých pěti zápasů nasbírala pět ipponů (ukončení před časovým limitem – pozn. autora).

Její nejtěžší duel byl k vidění ve finále, kde její sokyně, polská reprezentantka, vzdorovala. „Až skoro před koncem zápasu se Polce nepodařilo odvrátit můj nástup a dostala jsem ji na ippon,“ radovala se Michala Vydrová, jež zaslouženě získala zlato a zároveň byla vyhlášená jako nejtechničtější závodnice turnaje.

Andrej Kašpur (kat. 81 kg) se turnajem prodíral rovněž velmi dobře. „Nastoupil, chytl soupeře za rukávy a technikou sode-guruma (technika škrcení – pozn. autora) ho doslova sejmul na ippon. Andrej toto představení předvedl dvakrát za sebou a s jedním prohraným zápasem postoupil ze základní skupiny. Pak sice prohrál v duelu o finále, ale touha po medaili a jeho velká síla se v souboji o bronz vyplatila.

Protivníka z Litvy porazil hodem na wazari. Obsadil tak parádní 3. místo,“ radoval se kouč Vydra.

Andrea Moravcová (kat 63 kg) z vršovického klubu, která za českolipský oddíl hostovala, obsadila také výbornou 3. příčku. Rychlost a skvělá stabilita byly její devízou, a proto po třech vyhraných soubojích se mohla chystat na finále. Tam však nestačila na soupeřku z Litvy a byla odkázaná k zápasu o bronz. „Ten jsem si s přehledem pohlídala a svoji protivnici udržela na zemi. Vyhrála jsem díky ipponu a za bronzový kov jsem moc ráda,“ přiznala Moravcová.

Petr Valeš (73 kg), s největším počtem soupeřů ve své váze, obsadil velmi dobrou 5. pozici. „Na tatami nechal všechno, i když ho trochu pobolíval loket, který si na posledním turnaji vykloubil. Podepsala se na něm i absence na soustředění, které jsme absolvovali na konci července,“ kýval hlavou trenér.

Valeš tři duely zvládl, ale stejný počet soubojů prohrál. „Nejtrpčejší byl pro mě ten o třetí místo. I přes velkou kvalitu mého soka jsem se bil, myslím, statečně. Bohužel to nestačilo,“ neskrýval mírné zklamání borec Lokomotivy, jenž pak svým kolegům z oddílu alespoň držel palce.

Trenér Vydra byl ze závodů v Polsku nadšený. „Ano, zcela určitě, a to jak s pořadateli a kvalitou turnaje, tak s výsledky mých svěřenců,“ potvrdil. Jen ho prý trochu mrzí, že jeho dcera Michala z TJ Loko odchází. „Dostala nabídku z libereckého klubu, takže to byl její poslední turnaj v barvách Lokomotivy,“ poznamenal Michal Vydra.

 

ČESKOLIPSKÁ VÝPRAVA judistů z Lokomotivy po mezinárodních závodech v Polsku: (zprava) trenér MichalVydra, Michala Vydrová, Andrea Moravcová, Andrej Kašpur a Petr Valeš.
ČESKOLIPSKÁ VÝPRAVA judistů z Lokomotivy po mezinárodních závodech v Polsku: (zprava) trenér MichalVydra, Michala Vydrová, Andrea Moravcová, Andrej Kašpur a Petr Valeš.
Autor: archiv TJ Loko
 
 
 
 

 

JUDISTÉ LOKOMOTIVY SE PŘEDSTAVILI V NOVÉM BYDŽOVĚ
 

 

26.6.2011

Mimo našich českých zástupců juda, startovali na turnaji výpravy z Polska, Rakouska, Chrvatska, Slovenska a Rumunska. Tento obří turnaj je vždy velmi kvalitně obsazený se spoustou vynikajících závodníků. I jeho organizace byla na velmi dobré úrovni, což je jeho devízou, a proto sem vždy rádi vyrážíme,“ přiznal trenér Michal Vydra.

Z českolipského oddílu bylo nominováno 13 závodníků, kteří si vedli velmi dobře a díky nasazení na tatami přivezli celkem 7 cenných kovů.

A jaké je hodnocení jednotlivců podle trenéra Vydry?

Veronika Vydrová (st. žákyně 48 kg) – 1. místo
„Verča měla za hlavní úkol se nezranit a svoji úlohu zvládla na výbornou. Pěkný výkon, podpořený výbornou technikou.“

Pavel Plíhal (ml. žák 55 kg ) – 1. místo
„Rychlost, síla a konečně bojovnost vyhoupla Pavla na nejvyžší příčku. První místo si na 100% zasloužil! Jeho výkony jdou stále nahoru, což mi dělá velkou radost. Z průměrného závodníka se pomalinku stává velmi kvalitní a tvrdý borec!“

Adéla Chválová (mládě 40 kg) – 2. místo
Moc pěkně se prala o medaile, ale na zlato to nestačilo. Její levé O-GOSHI nemá mezi soupeřkam konkurenci. Vždy si natáhne sokyni na bok a tvrdě trestá hodem většinou na ippon. Ve finále měla smůlu, že její soupeřka byla vyšší a zkušenější.“

Verča Hospodková (ml. žákyně 48 kg) – 2. místo
„Vždy po ní chci tvrdou práci na žíněnce, ale to, co Verča předvedla, to bylo až příliš. 3x byla důrazně napomenutá rozhodčím ve finálovém zápase, a tím si prohrála zlato. Její soupeřka jen jednou. Chvílemi jejich finálový boj vypadal jako nějaký boxérský duel. Jinak výborná stabilita a vždy lepší kumikata, tedy boj o úchop, než–li měly její soupeřky.“

Kamil Novák (ml. žák do 38 kg ) – 3. místo
„Ve své váze měl 13 závodníků, vyhrál první duel, který byl moc důležitý! Ve druhém si svůj zápas prohrál sám a v opravách už exceloval a dotáhl to na bednu. Kamil je dostatečně rychlý a bojovnost má v sobě, ale zbrklost mu bere lepší umístění. Trocha klidu a rozvahy v jednotlivých duelech by neškodily.“

Michal Baláž (ml. žák do 34 kg) – 3. místo
„Míša se po zranění začíná dostávat konečně do kondice a vrací se mu i technika. Na trénincích dře jako kůň a vyplácí se to. Na závodech předvedl moc hezké a kvalitní boje, které zakončil většinou ipponem. Velmi dobrý výkon!“

Matyáš Němeček (ml. žák do 46 kg ) – 3. místo
„Začal moc pěkně, hned na úvod vyhrál nad těžkým soupeřem, za což byl pochválen. Poté dostal jěště těžšího soka ze Slovenska (ten svoji kategorii vyhrál), který neměl ve své váze konkurenci a Matyho převálcoval. Ale v opravách už exceloval zase Matyáš a dotáhl to na třetí místo.“

Jan Koubek (st. žák 66 kg) a Zdeněk Minčev (st. žák 60 kg ) – 4. místa
„Oba měli světlé, ale i černé chvilky. Jeden zápas se jim povedl a v tom druhém udělali mega hrubky jak v taktice, tak i v pohybu na tatami. Nasazení jim nechybí, ale musí dělat to, co od nich trenér vyžaduje.“

Láďa Baláž ( ml. žák 46 kg ) a Niky Pokorný (dorost 73 kg) - 5. místa
„Ani jednomu turnaj nesedl a nevyšel. Od obou se čekala medaile, protože jejich los byl vcelku příznivě rozdělen. Láďa si poradil jen se soupeřem z Polska a Niky svého kolegu napodobil.“

Karolína Pirunčíková (st. žákyně 63 kg ) a Martin Posselt ( ml. žák 55 kg ) – bez umístění
„Tak tady u těch dvou byl zase los nepříznivý. Velmi kvalitní soupeři jim nedovolili postoupit do dalších bojů o medaile. Technicky a ani silově na své protivníky neměli.“

 

Judisté excelovali v Polsku

Česká Lípa – Na mistrovství Polska, kam byli již počtvrté pozváni českolipští judisté z TT Loko Č. Lípa, se svěřenci trenéra Michala Vydry postarali o parádní úspěch.


2.9.2011 17:43

Se ziskem šesti cenných kovů, z nichž dvě dvě zlaté, odjelo devět mladých borců domů do Č. Lípa podruhé v historii jako nejúspěšnější klub celého mistrovství. „Výpravy z Lotyšska, Litvy, Německa, Běloruska a Estonska spolu s mnoha polskými kluby se ani procentuelně nepřiblížily k takovému úspěchu,“ informoval Deník hrdý kouč mladých judistů Lokomotivy.

Michala Vydrová (váha do 57 kg) získala zlato, všechny soupeřky porazila na „ipponem“, pouze lotyšskou reprezentantku porazila na yuko (5 bodů). Proto také byla vyhlášena nejlepší závodnicí celého turnaje. „Na její kreace a technické kousky s dostatečně velkou tvrdostí se koukalo mnoho trenérů s opravdovým nadšením,“ těšilo kouče.

Andrea Moravcová (do 63 kg) byla taktéž „zlatá“. „Ta zase excelovala v boji na zemi. Jakmile soupeřku dostala na zem, nekompromisně ji chytla do držení a sokyně buď vzdala, nebo prohrála v limitu. Neskutečná síla jí zdobila celým turnajem a zlato si zasloužila.“

Barbora Rožnová (do 63 kg ) a David Moravec (do 60 kg) vyválčili stříbrné medaile. „Oba prohráli jen ve finále, Bára s naší Andreou a David s polským reprezentantem. Do té doby byli oba výborní a jejich soupeřům ukazovali dostatečnou tvrdost a technickou vyspělost,“ pokračoval ve svém hodnocení českolipský trenér.

Kristián Reiniš (do 50 kg) spolu s Kateřinou Kolínovou (do 57 kg) získali bronzové kovy. „Kateřina prohrála jen jednou, a to také s naší judistkou Míšou Vydrovou v boji o finále. Jinak byla také bezchybná a v pohodě dokráčela pro velmi cenný bronz. Kristián prohrál hned v druhém kole, ale 4 další zápasy v opravách už válel a bronz byl jeho.“

Marek Švestka (66 kg), Veronika Vydrová (48 kg) a Ludvík Kašpar (46 kg) se museli smířit s prohrami a skončili bez umístění. „Ludvík s Veronikou byli na turnaji nejmladšími účastníky a jeli si sem spíše pro zkušenosti do dalších let. Marek měl smůlu na los a i přes jeden vyhraný zápas musel být naštvaný, že se neumístil lépe. Jinak celý turnaj proběhl ve velkém stylu a snad na každý zápas se dalo s nadšením koukat. Kvalita všech týmů byla opět na vysoké úrovni, o to cennější jsou pro náš oddíl takovéto medailové žně,“ usmíval se Michal Vydra.

 

 judo_polsko_mistovstvi_cl_tt_loko_medaile_tym_denik_clanek_solo.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mashatig - XEvil is decoding 99% types of captchas

Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0
XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu.
Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů!

Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;)
Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.

fanoušek juda - Skvělé!!

SKVĚLÉ UMÍSTĚNÍ A SKVĚLÝ ÚSPĚCH!! GRATULACE VŠEM, JEN TAK DÁL